Rode bessen

Expert in dankbaarheid? Waar ben je allemaal dankbaar voor dan? Het is een vaak terugkomende vraag die ik krijg. Dankbaar zijn betekent dat je ogenschijnlijk normale dingen om je heen als heel bijzonder ervaart. Neem nou gisteren…

De zon kwam ‘s ochtends schuchter op. Na ons ontbijt liepen mijn man en ik door de prachtige Oudorperpolder naar onze volkstuin. Vogels kwetterden om ons heen, druk met hun al opgroeiende kroost. De oude bomen glommen prachtig groen van de dauw in de zonneschijn. De tuintjes lagen er prachtig bij.

Onze bessenstruiken zijn uitbundig gaan groeien na hun snoeibeurt afgelopen winter. De bescheiden groene bloemen waren al een stille aankondiging van de overvloed die zou komen. Nu hangen de takken vol met trosjes vuurrode bessen. Het blijft een wonder hoe de natuur van de kleinste zaadjes de lekkerste vruchten kan maken!

Samen gingen we aan de slag om de mooiste bessen te plukken. We namen ieder een kant van de rij struiken voor onze rekening. Langzaam vulden onze emmers zich met de zoetzure bessen. De zon was inmiddels lekker warm. Af en toe snoepte ik van onze oogst.

Eenmaal thuis pakten donkere wolken zich samen boven onze woning en begon het hard te regenen. Ik waste de rode bessen. Mijn man prakte het vocht uit de vruchten. Ik kookte de lege potjes uit en schreef alvast de etiketjes. Terwijl ik de jam kookte, waste mijn man alle vaat af. Uiteindelijk stonden er vijf volle potjes heerlijke halvajam van rode bessen op het aanrecht.

Nog steeds kwam de regen met bakken uit de lucht. Wij zaten lekker warm in ons huisje. Tevreden over het teamwerk en het gedane werk, genoten we van een warme chocomelk met slagroom. Deze dag zat vol met wondertjes en geluk, daar kan ik alleen maar dankbaarheid voor voelen.

Deel dit bericht!