Expert in dankbaarheid

Dankbaarheid; mensen reageren vaak blij verrast als ik zeg dat ik een deskundige in dankbaarheid ben. Ze vertellen dan dat ze vinden dat er niet meer zoveel dankbaarheid lijkt te zijn in de wereld en dat we veel meer dankbaarheid zouden moeten laten zien. Dat is dan ook precies wat ik wil bereiken: meer aandacht voor dankbaarheid! Dankbaarheid is een emotie die gepaard gaat met meer positieve en minder negatieve gevoelens. Dankbaarheid zorgt ook voor een grotere betrokkenheid tussen mensen, zowel bekenden als vreemden. Met mijn expertise, gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke literatuur, probeer ik de wereld een beetje mooier te maken. 

Ik ben afgestudeerd in de levenslooppsychologie en gepromoveerd in de positieve psychologie. Het onderwerp van mijn proefschrift was dankbaarheid en psychische gezondheid. Na mijn promotie ben ik onderzoek blijven doen als wetenschapper bij het door mijzelf opgerichte Thriving Human Science Center (THSC). Daarnaast geef ik lezingen over dankbaarheid op universiteiten en bedrijven, en voor andere groepen geïnteresseerden.

Via de media vertel ik graag over dankbaarheid en ik deel verhalen over positieve psychologie en dankbaarheid in mijn blog. Journalisten benaderen mij regelmatig als expert in dankbaarheid. Het liefste schrijf ik zelf en dan bij voorkeur mooie portretten en human interest verhalen. In mijn boek Een zoektocht naar dankbaarheid staan dertien verhalen van mensen die vertellen over hun leven en welke rol dankbaarheid daarin speelt. Heeft u een idee voor samenwerking, neem dan vooral contact met mij op!

Op deze website kunt u ook zelf aan de slag met dankbaarheid! U kunt testen hoe hoog uw score op dankbaarheid is met de Dankbaarheidstest en u kunt zich aanmelden voor mijn 21 tips voor het schrijven van een dankbaarheidsdagboek. Drie weken lang krijgt u dan iedere dag een tip via e-mail die u kan inspireren om aan de slag te gaan met het schrijven van een dankbaarheidsdagboek. Mijn dankbaarheidsdagboek is te vinden op Twitter: @GratitudeNL Hieronder ziet u een overzicht waar u mij verder nog op het internet kunt vinden?

WWWFacebookTwitterLinkedInInstagram
THSCLilian
Jans-Beken
Lilian
Jans-Beken
Lilian
Jans-Beken
Lilian
Jans-Beken
Google Scholar THSC THSCTHSCTHSC
Researchgate Van
dankbaarheid
naar geluk
GratitudeNL
ORCID id Afstudeer-
begeleiding

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0